У Чорнобильській зоні орудує ненажерливий хижак, який за добу з’їдає більше своєї ваги: що відомо про цю тварину

У Чорнобильській зоні орудує ненажерливий хижак, який за добу з’їдає більше своєї ваги: що відомо про цю тварину
У Чорнобильському радіаційно-екологічному біосферному заповіднику орудує ненажерливий хижак. За добу ця тварина з’їдає більше корму, ніж важить вона сама. Звір ховається у густих заростях та у покинутих норах. Вдень його майже неможливо зустріти, хоча іноді він може полювати і за світлої пори. Та найчастіше він виходить на полювання вночі.
Про ненажерливого хижака, який зумів чудово пристосуватись до підвищеного радіаційного фону, розповіли працівники Чорнобильського заповідника, пише kyiv.ua.
У Чорнобильському радіаційно-екологічному біосферному заповіднику розповіли про одного з найменших представників ссавців в Україні — білозубку малу. Незважаючи на свої мініатюрні розміри, ця тварина є вправним мисливцем із надзвичайно високою активністю.
Світлини крихітного хижака опублікували фахівці заповідника, привернувши увагу до його незвичайного способу життя.
Довжина тіла білозубки малої становить у середньому від 5 до 7 сантиметрів, а маса — лише 3–8 грамів. Водночас через дуже інтенсивний обмін речовин вона практично безперервно перебуває в пошуках їжі. За добу цей невеликий звірок здатний спожити корму більше, ніж важить сам.

Раціон маленького мисливця
Основу харчування білозубки складають різноманітні безхребетні. Вона полює на комах та їхніх личинок, павуків, багатоніжок, дощових черв'яків, мокриць, дрібних молюсків та іншу доступну здобич.
Втім, її мисливські здібності не обмежуються лише дрібними безхребетними. За сприятливих умов білозубка може атакувати новонароджених мишенят, невеликих ящірок і навіть молодих жаб.
Працівники заповідника наголошують, що така поведінка має важливе екологічне значення, адже цей маленький хижак допомагає підтримувати природний баланс, контролюючи чисельність багатьох безхребетних організмів.
Де можна зустріти білозубку
Найчастіше білозубка мала оселяється в місцях із густою рослинністю. Вона ховається серед опалого листя, у лісовій підстилці, під трухлявими пнями або використовує покинуті нори інших тварин.
Найактивнішою вона стає у вечірні та нічні години, хоча нерідко виходить на полювання і вдень.
У Миколаєві берег річки перетворився на справжнє болото - такого не пам'ятають навіть досвідчені рибалки
На в'їзді до Миколаєва масштабна пожежа: над містом величезний стовп чорного диму (відео)
Атака на термінал «Нової пошти» у Миколаєві: з'явилися фото та відео ушкоджень
Удар по терміналу Нової пошти у Миколаєві: з'явилося відео з місця атаки
З'явилися фото та відео наслідків нічної атаки на Миколаїв. ОНОВЛЕНО
У центрі Миколаєва безперервно гуде сигнал тривоги – знову збій у системі оповіщення
У центрі Миколаєва співробітники НАБУ зупинили автомобіль та проводять обшук (фото, відео)
У Південному Бузі «зацвіла» вода – і це не водорості (фото, відео)
У Миколаєві з листопада кількість хлору у водопровідній воді збільшать утричі - городян просять бути обережнішими













